• Cloetta Holland BV
  • Cloetta Holland BV
  • Cloetta Holland BV
  • Cloetta Holland BV
  • Cloetta Holland BV

Medewerkers aan het woord

Werken bij Cloetta is erg divers. Wij willen graag dat iedereen de ruimte heeft voor zijn eigen, persoonlijke ontwikkeling. Ieder jaar hebben wij dan ook met al onze medewerkers een ontwikkelingsgesprek waarbij we kijken naar de (groei)mogelijkheden in de toekomst.

Wij zijn erg trots op onze medewerkers. Hieronder kun je lezen wat onze medewerkers vinden van het werken bij Cloetta vinden!

 

Anouk Bruggeling, Recruitment & Development Manager (Oosterhout):

Lees haar blogpost op LinkedIn.

Bertjan Davelaar, Sales Director (Oosterhout):
Er zijn denk ik veel bedrijven zoals Cloetta, waar leuke mensen werken en een goede sfeer heerst op de werkvloer. Het is een club met weinig hiërarchie, er wordt veel gelachen en op vrijwillige basis worden er voor iedereen die mee wil doen activiteiten georganiseerd. Maar daarnaast heeft Cloetta drie karakteristieken die ik erg belangrijk vind in mijn werk en die veel minder vanzelfsprekend zijn bij andere bedrijven.

Ten eerste is de omvang van de organisatie groot genoeg om mensen om je heen te hebben met ervaring en kennis waar je veel van kan leren en zijn we binnen ons segment in FMCG een grote speler. Maar tegelijkertijd zijn we als bedrijf ook weer niet té groot waardoor je een radertje in een groot, onoverzichtelijk geheel wordt. Daardoor kan iedereen impact hebben op het resultaat, meedenken over wat we als bedrijf doen en zich snel ontwikkelen en meer verantwoordelijkheid krijgen. Je bent dan ook snel betrokken bij wat er gebeurd en dat versterkt het team gevoel.

Ten tweede wordt er geïnvesteerd in de organisatie door training van mensen en bouwen aan de organisatie. Hierdoor krijgt iedereen de coaching en ontwikkeling die hij of zij nodig heeft. Ook is Cloetta absoluut niet terughoudend om mensen snel verantwoordelijkheid te geven en in “het diepe te gooien”, waardoor je in korte tijd veel kan leren.

En tot slot; in mijn vorige baan als strategie consultant miste ik soms de praktijk en het totale proces van een bedrijf waar echt iets tastbaars gemaakt en verkocht werd. Het is gaaf om bij een bedrijf te werken waar dat wel gebeurd, met zulke bekende merken en tastbare producten die je overal kan kopen. Iedereen kent onze producten en bovenal; iedereen wordt er blij van als je een zak snoep mee neemt!

Daan Overduin, kwaliteitsmedewerker (Roosendaal):
De FMCG is een dynamische branche en dat maakt het voor mij een heel leuke branche om in te werken. Je moet snel kunnen schakelen en overzicht kunnen houden. Een ander leuk aspect is dat iedereen de producten kent. De merken Red Band, Sportlife en Venco roepen een gevoel op bij mensen. Vrienden whats’appen me bijvoorbeeld als ze een zak Red Band Fruitduo’s kopen en klagen steen en been als ik geen snoep in huis heb.

Als Junior Account Manager ben ik verantwoordelijk voor de winkelformules Plus, Boni en Poiesz. Mijn werkzaamheden doe ik vanaf het hoofdkantoor maar ik ben vaak in de winkels om te kijken en voelen wat er in het supermarktkanaal speelt. Samen met mijn klanten ontwikkel ik accountplannen om via groei in onze merken de omzet van de zoetwarencategorie te laten groeien. Dagelijks ben ik bezig met promoties, schapadvies en de introductie van nieuwe producten. “Ik werk in een jong team; we werken hard, leren veel van elkaar en hebben nog veel plezier ook. Een studiedag in de bibliotheek vond ik vaak saai, maar mijn werkdagen bij Cloetta Holland vliegen echt om.

Ik vind het prettig dat ook de mening van starters hier erg gewaardeerd wordt en meegenomen wordt in de besluitvorming. Zo kan ik over een kleine drie maanden het resultaat zien van een door mij bedachte actie bij Plus en dat vind ik natuurlijk erg spannend!”

Albert Zopfi, Operations Manager (Roosendaal):
“Het is fijn om onderdeel uit te maken van een team, waarbinnen mensen bereid zijn samen een stapje extra te zetten om tot goede resultaten te komen. Dit inspireert, motiveert en brengt ons steeds naar een hoger niveau. Iedereen krijgt ruimte om binnen zijn / haar verantwoordelijkheidsgebied besluiten te nemen en het aandragen en uitvoeren van nieuwe ideeën wordt gewaardeerd en aangemoedigd. Hiermee leidt een bijdrage aan het realiseren van de bedrijfsresultaten ook tot persoonlijke ontwikkeling en groei”.

Hedzer Bergsma, allround operator (Sneek):
“Sinds 1 november 1974 ben ik werkzaam bij het huidige Cloetta Holland BV in Sneek. In deze periode is er op deze locatie heel veel veranderd, zoals het aantal personeelsleden dat werkzaam was aan verschillende lijnen op de diverse afdelingen. Er is veel geautomatiseerd en slimme beslissingen zijn doorgevoerd. Verder zijn er sinds vele jaren zelfstandige teams die de productie- en verpakkingsafdelingen draaiende houden. De werkomstandigheden en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn aangepast met veel aandacht voor de veiligheid en gezondheid. Dit maakt het werken op de afdeling plezierig en leuk.

Mijn functie is allround operator op de Steekverpakking. Op deze afdeling worden de gestoken producten van de steekproductie afdeling verpakt in o.a. King- en Stophoest rollen. In al deze voorbij gevlogen jaren dat ik hier werkzaam ben heb ik veel ervaring met de diverse lijnen opgedaan. Dit komt goed van pas om de storingen die we soms met de lijnen hebben, te verhelpen. En je leert ook nog elke dag! We hebben een fijn team die voor elkaar klaarstaat.
Verder zet ik mij in voor LEAN. Het ontwerpen van databases en grafieken vind ik hoogst interessant.

Kortgeleden ben ik een project begonnen om het stofprobleem op de Steekverpakking aan te pakken. Na een intensieve voorbereiding en gesprekken met collega’s en vele vergaderingen met eventuele leveranciers staat het afzuigsysteem nu te draaien. Er is haast geen stof meer en dit werkt veel gezonder en aangenamer. Het systeem werkt nu al boven verwachting, maar … er zijn nog een paar restpunten om het geheel te vervolmaken.”

Ronald de Haan, 1e Operator Steeklijn (Sneek):
Dit jaar mag ik mijn 50ste dienstjaar vol maken bij Cloetta locatie Roosendaal. Ik heb in al die jaren veel voorbij zien komen. Waarom ik er nog ben? Dat is heel duidelijk voor mij…

Op mijn eerste werkdag bij Cloetta (voorheen Leaf) had ik geen idee waar ik aan begon, maar na enkele weken had ik bij Cloetta mijn passie gevonden. Daar ik nog leerplichtig was, kon ik een 3 jarige opleiding volgen om de kennis en het vak te leren. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds. De collega’s worden opgeleid, maar op een hoger niveau dan vroeger, de lat ligt hoger als voorheen. Dat is ook nodig want een bedrijf moet met de tijd mee groeien. Door het hebben en uitstralen van ambitie en zelfvertrouwen, draag je die uit naar je collega’s. Hierdoor creëer je flexibiliteit en geef je je collega’s de goede elementen mee om ook te groeien. Je bent nooit te oud om te leren en ik kan het weten, want zelfs ik leer nog elke dag!

Wat ik zelf ervaar is dat we als team een echt team zijn. We staan voor elkaar klaar in goede maar ook in moeilijke tijden. We hebben respect voor elkaar, maar kunnen elkaar ook aanspreken als er iets niet goed is gegaan. Elke werkdag een mooi en lekker snoepje maken, zodat we tevreden klanten hebben, maar ook houden. Veiligheid wat als prioriteit nr. 1 staat genoteerd handhaven, want gezond naar je werk komen betekent ook gezond naar huis toe gaan. En dat is voor ons allen een belangrijke regel.

Trots, ja dat ben ik zeker, anders blijf je niet zo lang bij hetzelfde bedrijf. Trots, omdat ik in al die jaren veel heb mogen leren en ben gekomen waar ik nu ben. Trots, omdat we veel mooie en lekkere producten maken. Trots, dat ik mijn kennis kan en mag overdragen naar mijn collega’s van Cloetta in Roosendaal en zelfs in Levice (Slowakije). Trots dat ik mag hopen, als ik volgend jaar met pensioen ga, dat ik in de winkels een zakje Red Band of Venco koop met de kwaliteit die we nu leveren, maar daar heb ik het volste vertrouwen in!