• Cloetta Holland BV
  • Cloetta Holland BV
  • Cloetta Holland BV
  • Cloetta Holland BV
  • Cloetta Holland BV

Lean and Green

WAT IS LEAN AND GREEN
Lean and Green is een project van de Stichting Connekt dat wordt ondersteund door de Nederlandse overheid. In het project committeren 250 koplopende bedrijven zich aan de reductie van CO2 in hun (logistieke) bedrijfsproces. Dit commitment vertaalt zich in een plan dat wordt goedgekeurd door TNO. Na goedkeuring van het plan mogen de bedrijven zich Lean and Green noemen en krijgen ze de Award uitgereikt.

Voorwaarde van Lean and Green is dat de CO2 reductie doelstelling minimaal 20% moet zijn in 5 jaar tijd. Tegelijkertijd is de doelstelling om de winstgevendheid te vergroten. Milieu en rendementsdoelstelling gaan dus hand in hand.

WAAROM VINDT CLOETTA LEAN AND GREEN BELANGRIJK?
Cloetta Holland erkent dat CO2 uitstoot een belangrijk maatschappelijk issue is en wil graag haar verantwoordelijkheid daarin nemen. Daarnaast is ook het kostenbeheersingsaspect, dat met CO2 reductie gepaard gaat, belangrijk. Tenslotte ziet Cloetta Holland Lean and Green als een uitstekend platform om met handelpartners in gesprek te raken over CO2- en kosten efficiëntie om zo tot een keten brede aanpak te komen.

HOE GAAT CLOETTA CO2 REDUCTIE REALISEREN?
Belangrijk bij het realiseren van de doelstelling is de samenwerking met de logistiek dienstverleners. Met name als het gaat om maatregelen als: investeren in schonere motoren, bandenspanningsprogramma en chauffeurstrainingen op het gebied van ‘het nieuwe rijden’. Daarnaast zijn er enkele projecten gestart om vrachtwagens voller te laden en wordt voor de langere Europese aanvoerroutes actief gekeken naar intermodale transport oplossingen.

Cloetta Holland is trots op het behalen van de Lean and Green Award in 2012 en weer in 2016.

LandG 2016